donderdag 30 augustus 2012

Klus 2 Container

Van de week hebben we nieuwe containers gekregen. De oude container mogen we houden, als we wilden. Ik heb er wel een idee over, maar moet het eerst even uit proberen. Dus eerst maar eens de oude container schoonmaken. Dan kunnen we zien of het ideetje een mogelijkheid is. Zo niet, dan gaat er in ieder geval één weg, want wat moet je met vijf containers. Ja veel hé. Drie nieuwe (één voor het groenafval, een voor het papier en één voor het restafval) en twee oude (één voor het groenafval en één voor het restafval)

De oude container mogen niet meer aan de weg, maar voor de ene heb ik sowieso een goede bestemming daar gaan de plastic afvalzakken in. Deze worden bij ons maar eens in de 2 weken opgehaald en aangezien ik iedere week wel een zak soms wel twee zakken vol met plastic heb. Zo kan ik de zakken netjes weg zetten zonder dat de katten er aan zitten. Heerlijk in zo’n oude container er kan geen kat bijkomen top idee dus.

En dan nog een container over voor mijn idee of beter gezegd het idee van mijn vriend. Ik wilde namelijk voor onze hond Lobbes een hondenhok in de tuin. Hij dacht dat het misschien wil iets was om dan een container op zijn kant te zetten. Ik wist niet zeker of dit wel iets zou worden, omdat hij wel lang is maar niet breed. Zou onze Lobbes daar wel in gaan? Zou hij zich er wel in kunnen draaien? Nou uit proberen dus.


Helaas het idee is volledig afgeschoten door onze Lobbes. Hij wilde er niet in ja alleen als we er een speeltje in gooien en dan nog met pijn en moeite, maar ja dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus weer iets om lekker weg te doen. Weer een container minder nu hebben we er nog maar vier en klusje weer geklaard voor vandaag.
 
Klustijd: 30 minuten

woensdag 29 augustus 2012

Klus 1 Medicijnkast opruimen


Opzoek naar medicijnen ergerde ik me aan dit kastje dus tijd om op te ruimen. Mijn eerste klus dus. Helaas omdat ik nog niet wist dat ik zou gaan bloggen alleen maar een foto van na.
 
Een boel medicijnen kon ik zo weg gooien (ja natuurlijk netjes naar de apotheek brengen dat doe ik straks), die waren allemaal over datum.
En dan blijf de medicijndoos en verbanddoos over.  
In het onderste schap komen de medicijnen van onze Lobbes aan de linkerkant erbij. Dan heb ik alle medicijnen mooi bij elkaar, maar de meeste liggen nu nog even bij de spullen voor de vakantie, want dat moet natuurlijk ook mee.

Meteen maar de andere kast erbij doen zoveel werk is dat ook weer niet. Ja, als je dan toch bezig bent valt het allemaal wel weer mee.

Voor:                                                                            
Na:

Zo weer netjes. ;-)
 
Deze METEEN op de plek gelegd waar ze horen de voorraad kist van de badkamer
                                    
en deze spullen in de prullenbak natuurlijk netjes scheiden plastic bij plastic en het overige in de gewone afvalbak.               
                                       
 Zodat was een mooi klusjes voor vandaag en hoeveel tijd ben ik hier nu mee kwijt geweest?

Opruimtijd: 35 minuten

Mijn eerste blog

Hallo,

Leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ook ik ga maar eens aan het bloggen. Ja en dat voor iemand die dyslexie heeft. Een hele stap dus, maar goed ik ga het toch proberen. De reden dat ik aan het bloggen ga is dat ik inmiddels al een paar maanden de blog van een vriendin van mij aan het volgen ben en via haar ook al stiekem een aantal andere blogs heb zitten lezen. Dit heeft me zo geïnspireerd.
                                         
Bijna alle bloggen die ik aan het lezen was/ben hebben te maken met opruimen en klussen. Van die klusjes die eigenlijk helemaal niet zoveel tijd kost, maar vaak me gewoon te veel is om te doen. Dan moet ik echt mezelf een keer boos maken en dan gaat het wel, maar ja dat wil ik nu eens niet.
 
Ik heb me nu voorgenomen om ook maar eens goed aan de gang te gaan en wil dit hier met jullie delen. Tevens kan ik zo ook zien wat ik eigenlijk allemaal doe in een paar minuten. Want ik heb me voor genomen om minmaal 15 minuut bezig te zijn.

Dus op mijn blog zie je iedere keer een klus voorbij komen. Ik weet niet of het me dagelijks gaat lukken, maar ik ga me best doen. Ik vind het in ieder geval leuk als je me blogjes lees en als je het leuk vind mag je natuurlijk ook altijd een reactie geven ;-)