donderdag 31 januari 2013

Klus 81 hobbyruimte kast verplaatsen

Vandaag ben ik ook verder gegaan met de hobbyruimte. Ik wilde deze kast naast deze vriezer hebben staan in de bergruimte, maar dat kon ik natuurlijk niet alleen.
Dus manlief hielp me even mee. De vriezers moest nog een stukje opgeschoven worden en dan paste deze kast er tussen. Kijk zo. 
Kijken en er is weer meer ruimte gekomen in de hobbyruimte. Meteen maar vloerbedekking gekocht. Hier ga ik morgen mee aan de gang. 

Opruimtijd: Geen idee vergeten op de klok te kijken.

Klus 80 bakplaat

Gister dacht ik. Wat zou ik vandaag doen. Nou ik hoefde niet lang te denken, want toen ik beneden kwam zag ik de bakplaat nog op het aanrecht staan. Manlief had gister alles afgewassen, maar blijkbaar deze laten staan, omdat hij nog niet schoon genoeg was. Dus even in laten weken. Spulletje er op.
Nog even in laten weten boenen en nog eens boenen weer in laten weken en nog een boenen.
Ennnn...... nog niet schoon grrrr. Oké het is wel verbetert, maar er niet allemaal af. Het zit gewoon zo er in gebakken. Hoe krijg ik dit nou schoon. Even googelen. Ooo zo fijn dat internet. Oma weet raad.
En paar uurtjes in een afgesloten zak met een bakje ammoniak. Oké
Zak er bij bakje met ammoniak en de tijd doet het werk. Dan doe ik vanavond wel even schoonmaken, maar ik vergat het helemaal en bedacht me vandaag ook ja de bakplaat ligt nog in die zak.

Nou het nachtje had goed gedaan. Nog even met de schuurspons er over en kijk wat een verschil.

Opruimtijd: 15 minuten voor werk  en 5 minuten na werk

woensdag 30 januari 2013

Post versturen

Gister vertelde ik jullie dat ik een kaartje ging versturen. Het grappige was ik had de kaart op de bus gedaan en even lekker een wandeling gemaakt met Lobbes. Toen ik thuis kwam was bij mij de postbode ook geweest en wat denk je. Een kaart in de bus.

En van wie? Van de persoon die ik zelf net een kaartje had gestuurd hihi grappig hé
Emilie bedankt voor je leuke kaart

Vandaag stuurde ik ook een kaartje aan een andere vriendin van mij en ik de envelop klaar liggen voor mij Friendship Swap.
Over deze swap vertel ik jullie volgend week meer op Onny´s

Klus 79 hobbyruimte

Vandaag maak ik een begin in de hobbyruimte. Ik last hier bij El om 15 dingen op te ruimen. Misschien is voor deze ruimte dat wel een goed idee gewoon 15 dingen opruimen en niet meer. Dus aan de gang

Waar begin ik. dat is volgens mij het hele probleem in deze ruimte. Er staat en lig zoveel dat ik niet eens weet waar kun moet beginnen, maar goed. we gaan gewoon 15 dingen er uit halen. In ene valt mijn oog op iets. Een paar blaadjes met geld afdrukken erop. Ja voor de mensen die mijn al een tijd volgen weten dat ik de Sint geholpen heb een spaarpot te maken voor manlief. Een vriendin van me vroeg me op hulp en ik bedacht voor haar ook zo´n spaarpot. Die moet dus nog gemaakt worden. Deze papier en een blik neem ik dus mee naar de keuken. Deze knutsel ik vandaag om morgen wel even in elkaar.

Dat zijn al 2 dingen (of moet ik ieder blaadje apart tellen nee toch) 
 Ook deze was voor de vogeltjes samen met deze
 Die lig ik even apart mocht het nou nog koud worden ga ik toch nog even wat lekker maken voor de vogeltjes.

En wat nu...... nou dan toch maar weer mijn vertrouwend systeem. Dit kastje eerst.
 Alles er uit en even uitzoeken. De bellenblazen kunnen naar boven.
En dit gooi ik allemaal weg. Een chocolade-telgramdoosje? Geen idee wanneer ik deze gehad heb, maar al weer even terug. Een kalender van 2011 en diverse folder en papier die allemaal zo de papierbak in kunnen.
Dat zijn al weer heel wat dingen volgens mij ben ik er al, maar ik ga toch even door dat tellen is toch niet echt iets voor mij.

Dit zijn spullen om het koffiezetapparaat (want manlief niet meer gebruikt, maar niet weg wilt doen) dus hup in die doos en doos en al naar zolder, want waarom moet het hier staan.
Dit prikbord heb ik op de kop getikt bij de kringloop daar heb ik nog een ideetje voor, maar nog geen tijd om het uit te werken gehad.
Ik maak het kastje schoon en zet dan hier de spullen waar ik nog wat mee wil gaan doen, maar nog geen tijd voor heb gehad. Het prikbord mag er alvast boven op staan.
 Deze papiertje zoek ik uit alles wat weg kan gooi ik weg en het overige ruim ik op.
 Deze doos laat ik nog even staan. Het is een mooi formaatje voor als ik eens wat moet versturen.
Al deze lintje haal ik hier uit en doen ik bij de andere lintjes dan kan ik het nog eens terug vinden. Ook de  knopen en zo gaan in een andere la.
Nog een tasje hier en een doosje daar en dan ziet het er al weer zo uit. (Jammer helemaal vergeten een vooraf foto te maken, maar geloof me het vloerkleed wat er ligt was nauwelijks zichtbaar.
Zo voor nu vind ik het weer even genoeg. Morgen zien we wel weer.


Opruimtijd: 45 minuten

dinsdag 29 januari 2013

Klus 78 Bellen, bankzaken en huurauto regelen

Vandaag bestaat mijn klus uit onzichtbaar werk voor jullie.

Ik moet:

  1. Bellen met verzekering of de papier nu wel aangekomen zijn (vorige keer hadden ze niets binnen gehad terwijl ik het per mail aan hun gestuurd had)
  2. Bellen met de letselschade-expert om mijn dossier over te nemen 
  3. Een auto regelen voor als ik in Spanje ben (mijn creditcard is eindelijk binnen want je kunt helaas zonder creditcard geen auto huren pfff)
  4. Diverse zaken bedragen per internetbankieren
Oké aan de slag dus.


  1. Gelukkig de mail was nu voor de 2de keer wel aangekomen (alleen jammer dat je dan niet even een berichtje terug krijgt dat die aangekomen is terwijl je er expliciet om vraag in je mail. Maar goed hij is binnen en zij zouden het verder regelen. Mijn auto staat gelukkig ook al bij het schade-bedrijf en kan hem van middag weer op halen dan is hij weer gemaakt.
  2. Helaas de persoon die ik nodig had was er niet, maar ik wordt door haar terug gebeld dus deze kan ik wel van mijn lijstje afstrepen.
  3. Zoeken op het internet welke auto je gaat nemen. Auto gevonden, reserveren en klaar. Oeps toch niet ik zie in ene dat ik een typefoutje gemaakt heb met mijn email-adres niet handig, want daar sturen ze me de gegevens naar toe. Dus maar even bellen. Ik krijg een bandje. Kies 1 voor .... Ik ben a blij dat het in het Nederlands is, want vorige keer toen ik belde wat alles in het Engels. Toen kwam ik er achter dat ik alleen met een creditcard kon betalen. Na dat het bandje klaar is wordt ik doorverbonden met... ja een Engels sprekende vrouw. Oeps even omschakelen. Niet zo'n probleem ik kom er echt wel uit hoor, maar het is toch altijd wat lastiger dan gewoon Nederlands. Bevestigingsmail ook weer binnen kan niets meer mis gaan. Ik rijd over een paar weken rond in zo'n leuk auto. Bijna net als huis ;-) 
Ook schrijf ik nog even een kaartje. 
Kan ik deze meteen even op de post doen als ik zo even lekker ga wandelen met Lobbes. Straks ook nog even mijn auto ophalen. Dan kan ik meteen even mijn DOEMAARWEG doos afgeven bij de kringloop. Weg = Weg. Dat geeft ook weer wat ruimte in de bergruimte.  


Regeltijd: ongeveer 60 minuten (1 uur)

maandag 28 januari 2013

Klus 77 De vriezer

Van het weekend zijn we lekker met vrienden weg geweest, maar voor dat we gingen had ik nog wel (tussendoor) even tijd om de vriezer schoon te maken. Het weer zou weer warmer gaan worden dus als ik het wilde doen kon ik het beste zaterdag even doen.

Zo kon ik de lades met vries spullen zo buiten zetten lekker makkelijk. Ik was al begonnen toen ik er aan dacht. Oeps foto maken. Dus de begin foto heb ik niet, maar als je deze zit heb je wel een idee denk ik.
Meteen een paar bakken er in met heet water zo gaat het wat sneller. Kon ik onder tussen even douche ;-)
Nog weer even het water vervangen voor heet water
 
Ja mijn waterkokertje moest deze ochtend er even zwaar aan trekken. Om even wat te helpen heb ik met een houten lepel het ijs los gemaakt en verwijderd. Hup de gootsteen in daar kan het verder ontdooien. 
Na dat al het ijs er uit was even een sopje maken zodat ik alles nog even schoon kan maken. Oeps en toen liet ik per ongeluk de de fles om vallen. Iets te veel sop in mijn water. Hier had ik het hele huis wel mee kunnen soppen, maar ja daar had ik echt geen tijd voor. Jammer maar ja
 Vriezer weer mooi schoon alle vries spullen er weer in en klaar.

Opruimtijd: tussen de bedrijven door waarschijnlijk een 30 minuten 

woensdag 23 januari 2013

Klus 76 eettafel opruimen

Hier liggen heel wat projectjes op tafel.
Vandaag heb ik de tip van Emilie te harte genomen. Heb tasjes gepakt en alle spullen die bij elkaar hoor (één projectje zijn) die op tafel liggen daarin gedaan. Kijken hier liggen de tasjes op een rijtje.
Het projectje wat als eerste af moet heb ik niet in een tas gedaan en dan heb ik hier alleen de project liggen waar ook een deadline aan zit. Daar naast heb ik nog wel een aantal andere projectjes waar ik mee bezig ben, maar die heb ik niet op deze tafel liggen en heb ik voor nu ook maar even op een laag pitje gezet. Dat komt wel weer als deze deadline voor bij zijn, maar dat hebben we het wel over maart :-)

Ook heb ik nieuwe opbergkastje gekocht. Voor mijn naai/haakspulletjes. Alles spullen daarin gestopt kijk.
en toen zag de tafel er al weer zo uit. 
Nou even hier een daar wat dingetjes weg leggen en dit is het eindresultaat voor vandaag. Ik ben er al weer even blij mee wat een verschil  hé als je de voor foto er naast ziet.
Dit blijft er ook 3 tasjes met projectjes er in en een project en mijn naaimachine. (ben al dagen bezig deze een beetje goed aan de praat te krijgen maar het lukt met niet. Mam's tip het even laten voor wat het is en het straks nog een proberen. Ik kan je vertellen dat ik het al heel wat keren geprobeerd heb, maar het lukt nog steeds niet dus ben inmiddels al met de hand verder gegaan. Jammer maar ja dat heb je als beginner.
Ondertussen ga ik hier een bedenken hoe ik mijn hobbyruimte aan ga pakken. en verder met het handwerk ;-)
 
 
Opruimtijd: geen idee ik heb het vandaag even niet bij gehouden dat vond ik even te veel werk ;-)

maandag 21 januari 2013

Een flinke dip met de klusjes

Al een aantal dagen krijg ik echt niets uit mijn handen en dat ook echt helemaal niets. Er is genoeg te doen hoor daar hoef ik me echt geen zorgen over te maken ik kan genoeg dingen op noemen die moeten gebeuren en misschien is dat ook wel het hele probleem het MOETEN.

De laatste tijd heb ik voor mijn gevoel te veel gemoeten en de kleinste dingen tot de dagelijkse dingen, waar je normaal je hand niet voor omdraait, maar voor mij is even alles te veel en te onoverzichtelijk. HELP HELP!!!! Waar moet ik beginnen. Ik weet het zelf niet meer. Bij mijn medebloggers die ook in huis bezig zijn met diverse klusjes lees ik dat het juist heel erg goed gaat, waarom lukt het mij dan niet.

Nou misschien wel om dat ik gewoon echt geen overzicht meer heb en ook niet meer weet waar ik het moet laten.
Kijken dit is onze eettafel momenteel. Beter gezegd de hobby/knutseltafel waar ik ook al een aantal dagen niets meer doe, omdat ik met zoveel verschillende dingen tegelijk bezig ben en dus niet meer weet waar ik me moet beginnen en ook de ruimte niet meer heb om het af te maken. Dat werkt dus niet. Ik heb al een paar dagen zitten denken deze spullen moet ik naar mijn hobbyruimte verplaatsen, maar ja daar ziet het er zo uit.
Hier wil ik ook nog vloerbedekking leggen (zodat het een fijne ruimte wordt om in te knutselen), maar waar laat je dan weer al die spullen. Naar boven? daar is het ook nog een zooitje in die kamer. Alleen daar al ben ik weken bezig. Daar heb ik nu helemaal geen zin in. Dus wat dan??

Iemand tips waar ik misschien iets mee kan ik zie het even niet meer zitten.

donderdag 17 januari 2013

WEG ER MEE.






 





Vandaag maar eens gekeken wat er allemaal in mijn DOEMAARWEG doos zit (of bij staat)

En meteen een schifting gemaakt. Wat gaat echt weg (naar de kringloop dus) en wat is echt nog wel iets waard dat ik het op marktplaats kan verkopen.

Nou ik kwam tot het volgende.
 
 Voor kringloop
  • een doos vol met

    • kookboekhouder
    • vleeswarenbewaardozen
    • overschaal
    • 2 koffiebekers met lepels
    • een glazen schaal
    • bestekhouder voor de vaatwasser (als nu, maar pas niet in onze vaatwasser)
    • 2 fruitschaaltjes (een citroen en een rode (eerder paas maar goed) druiven) ik gebruikte ze altijd al theezakschoteltjes
    • kaasrasp
    • 6 plastic glazen
    • peper en zout stel
    • deksel van een tefalpan (die ik niet meer heb)
  • placemats
  • nog een doos met

    • diverse onderzetter (van kurk)
    • cd hoesjes
    • woordenboeken (Nederlands-Engels Engels-Nederlands Frans-Nederlands)
    • 2 tekenlinialen
    • een wekkertje
    • een zonnebril
    • diverse fotolijstjes
  • zwart tvkastje


  • Chinese stokje om mee te kunnen eten

  • een laptoptas (rits kapot)

  • bruine kleine tas

  • een klokje

  • vijver plantenbakken (in verschillende maten)

  • diverse boeken
Mocht je er iets van willen hebben? Laat dan hier even een reactie achter. Je mag het zo van me hebben. Al ik je er blij mee kan maken. Versturen van spullen zijn wel op eigen kosten ;-) en wie het eerst komt wie het eerst maalt. Weg = Weg.  Jullie moeten wel reageren voor volgende week vrijdag (25 januari) anders breng ikhet weg naar de kringloop ;-)

Mocht je interesse hebben in de onderstaande dingen dan kan natuurlijk ook, maar deze gaan ook op marktplaats van de week. Hier moet ik toch nog wel iets voor kunnen krijgen volgens mij.

Voor Marktplaats
  • snijmachine
  • beertender
  • kooi voor kleine huisdiertjes (konijn, cavia, of zo iets)

  • 2 motorhoezen

  • kaarsen kandelaar staand


  • kaarsen kandelaar hangend



Deze heb ik uit de DOEMAARWEG doos gehaald. De pannenlappen hoef ik zelf niet meer naar de kringloop te doen. Ze zijn vies, oud, kapot en er zitten brandplekken op dus deze mogen gewoon in de container. Ik twijfelde al over de hangmatten of ik ze wel weg moest doe, maar wil ze toch niet weg doen.