woensdag 6 februari 2013

Klus 85 goede daad, bankzaken, to-do lijst, en kleefplekken

Gister heb ik meerdere dingen gedaan. Ik begon met een half dagje werken bij het dierenasiel. Ik wist niet dat er zoveel gedaan moest worden. Ik heb de dieren amper gezien kan ik je vertellen. Er moest vooral een boel schoongemaakt worden.

Dus ik zou zeggen wil je nog iets goeds doen ook bij het dierenasiel bij jou in de buurt zoeken ze echt nog wel mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Het schoonmaakwerk moet daar ook echt gebeuren.

Iedere dag worden de hokken schoongemaakt. Wist jij dat? Nou ik niet. Hier maak ik toch ook niet iedere dag het slaapplekje van onze Lobbes schoon. Nee, maar als je er logisch over nadenk, denk jij ook, tuurlijk. De honden zitten daar veel in hun verblijf. Natuurlijk wordt er ook wel gewandeld met ze. Ze mogen een tijdje in de speelweide spelen, maar ze kunnen niet naar buiten net zal, als onze Lobbes, als hij een keer blaft voor de deur, omdat hij een plasje moet doen. Nee dat moeten ze dan in hun hok doen. Dus logisch dat het iedere dag schoongemaakt wordt toch. Jij plast toch ook niet gewoon ergens in je huis en laat het dan toch ook geen week liggen. ;-)

Dus ik heb daar 3 hokken helemaal schoon staat maken ook heb ik de was staan vouwen. Nou ik kan je zeggen zoveel was als er daar in één dag gedraaid wordt draai ik in één maand nog niet eens. De ene was wordt gedraaid en de andere gedroogd voor dat de wasmachine klaar is staat er al weer een volle vieze was te wachten bij de wasmachine en zo gaat het de hele dag dus maar door.

Ik kan jullie zeggen zo zie je het eens goed van de andere kant.

Na dat ik thuis eerst even uitgerust had, (want poeh ik was toch wel een beetje moe hoor) heb ik weer even de bankzaken allemaal geregeld.  Omdat ik toch achter de laptop zat meteen even mijn to-do lijst uitgedraaid. (die ik al gemaakt had van de week) Nee niet zomaar een to-do lijst. Ik heb alle kastjes per ruimte opgeschreven en hier een lijst van gemaakt een leuke foto er achter, in een lijstje en zie het resultaat.
Deze kan te minste gezellig op mijn kast staan zonder dat het heel erg op valt dat het eigenlijk een to-do lijst is. Ik merk gewoon dat ik regelmatig niet meer weet wat ik allemaal nog moet en kan doen. Met deze lijst is het over ik kan gewoon even op de lijst kijken en kies gewoon iets uit wat ik ga doen. Zo doe ik alle kastjes toch allemaal een keertje. Ik plak mijn stift op het glas met dubbelzijdig tape dat ziet er toch best gezellig uit vind je niet?
Helaas kon hij alleen nog niet op zijn plekje staan, want daar lag dit allemaal. 
Dus meteen maar even aan de gang gegaan met deze kleefplek. Ik wilde toch wel graag mijn fotolijstje hier neer kunnen zetten. Tien minuten later ziet het er zo uit. 
 Het lijstje bedekt deze spulletjes ook lekker die hoeven ook niet perse in het zicht te liggen.
Ik draaide me om en zag dit ook nog liggen. Eigenlijk moet dit ook nog even gebeuren,dacht ik, maar ja ik heb niet zo veel tijd. Want we zijn gaan eten bij vrienden. Ja zo kun je we blijven uitstellen natuurlijk dat doen we vandaag even niet. Dus Hup.
Dit glas moet gewoon naar de glasbak (het staat er al weer een week of 2) manlief had het per ongeluk kapot gestoten en ik heb het hier neer gezet, zodat ik het mee zou nemen naar de glasbak. 
Ook deze lampenkap kan meteen mee. Ik heb hem al een keer geplakt en nu is hij weer kapot. Inmiddels ligt hij al weer een heeeeeeel tijd in de kast te wachten op??? 
Weggooien. De andere lampenkap en de lampen zelf bewaar ik wel deze lig ik in mijn hobbyruimte, zodat ik er nog wat mee kan doen. Ik heb al weer een ideetje het maken moet alleen nog gebeuren ;-)
Deze kan ik ook wel samenvoegen zodat ik er een weg kan gooien. Helaas er zit net te veel in dus het pas er allemaal niet in een flesje. Maar goed de eerst volgende schoonmaakbeurt is er in ieder geval een flesje weg.

Kijk deze is ook weer mooi opgeruimd. Wat een verschil hé en dat eigenlijk maar in 15 minuten tijd. Nu het aanrechtje leeg is valt mijn oog in ene op iets.
Dit er zijn stukje voeg tussen uit gevallen dat is niet goed. Daar moet ik binnenkort ook even wat aan doen anders komt er water tussen het aanrechtblad en de tegels en daar wordt ik niet blij van.
 En toen moest ik ga, want manlief was ook thuis. Mijn oog viel nog op die, maar hier had ik geen tijd meer voor. Dus vandaag gaan we dit nog even opruimen.


Opruimtijd: 25 minuten voor de kast en aanrechtblad, 
                   20 minuten bankzaken


3 opmerkingen:

 1. Zo dat zijn allemaal 'eventjes' maar toch wel heel veel gedaan vandaag! En een goed idee, je to do lijst zo leuk inlijsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zoooooooo ben jij effe lekker opgeschoten... wat een WERELDIDEE, die lijst. DAT ga ik ook doen.

  Dik vet compliment vanuit hier. Ik ga ook snel weer bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA waar een vrije dag niet goed voor is hé ;-)

   Ik vond die lijst zelf ook wel een leuke uitvinding. Mooi en handig kan niet beter toch ;-) Ben benieuwd hoe jou lijst er uitkomt te zien dan :D Jij ook weer succes

   Verwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!