dinsdag 8 januari 2013

Klus 72 uitzoekwerk voor vakantie"oppas"

Vandaag ben ik achter mijn PCtje gekropen om te zoeken naar een vlucht richting Spanje. Ja in februari ga ik vakantie"oppassen". Je zult denk wat is dat nou. Nou ik ga op een vakantieadres "oppassen".

Een paar maanden terug was ik bij vrienden van mij. Ze vertelde mij dat hun zoon in februari gaat trouwens, maar ze zouden er niet bij kunnen zijn, omdat ze in Spanje zaten. Zij overwinteren altijd in Spanje van wegen de ziekte van J. Ik zal verder niet uitweiden over zijn ziekte, maar daarom komen ze niet eerder naar Nederland dat het weer, weer leefbaar is voor hem. Natuurlijk vind hij het jammer dat hij er niet bij kan zijn, maar ja. Ik vond eigenlijk wel dat L. er bij moest zijn en zei ook meteen spontaan. Ik weet het goed gemaakt. Ik kom naar Spanje om een paar dagen op te passen en jij gaan naar de bruiloft van je zoon. In eerste instantie wilde ze er niets van weten. Te bescheiden zeg maar.

Ik zei: denk er nu maar even over na. Mijn aanbod blijft gelden. Een dag later liet ze al weten dat ze er toch wel graag gebruik van willen maken. Dus...... ik ga lekker een weekje naar Spanje oppassen haha. Volgens mij heb ik nog nooit zo makkelijke oppasklus gehad en meteen ook nog even lekker vakantie vieren beter kan toch niet.

Vandaag ben ik dus maar eens gaan zoeken naar een vlucht. Natuurlijk niet de eerste de beste. Nee, ik ben wel en Nederlander hé. Ik wil wel goedkoop naar Spanje. Na even zoeken heb ik wat gevonden. voor nog geen 100 euro zit ik in Spanje, maar ja ik zou ook nog een autootje regelen, zodat we lekker rond kunnen rijden in Spanje. Nou pfff wat een gedoe is dat zeg.

Alle autoverhuurbedrijven willen dat je een creditcard hebt. BAH die heb ik niet. Manlief wel, maar die kan ik niet gebruiken, omdat ik alleen ga. Dus maar even met de bank gebeld. ja alles kan maar dat duurt weer zoveel dagen. Ik wil nu boeken pfff. weer verder zoeken.

Nou naar een tijd zoeken vind ik een bedrijf waar ik wel een auto kan huren zonder dat ik een creditcard nodig heb, maar jeminee wat zijn die dan weer duur. belachelijk. Dus toch nog maar even overleggen met manlief. Zoveel tijd verder en nog niets geboekt BOEHOE :(


Uitzoektijd:  100 minuten (1 uur en 40 minuten)

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuk vooruitzicht!
  Iedereen is op deze manier blij.

  Over die credit card: mijn schoonmoeder heeft vorig zomer een auto gehuurd zonder credit card. Helaas moest ze ter plekke nog steeds de borg van (300? euro) betalen. Ja dat had ze niet, dus zonder auto de vakantie doorgebracht.
  In Nederland reserveren is dus want anders dan ter plekke de auto ophalen.
  Mijn advies is om toch een credit card aan te vragen. Het hoeft niet veel geld te kosten, die van ANWB is niet duur (moet je wel lid zijn) en de Euroclix geeft ook credit cards af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooo bedankt eens even informeren bij de ANWB dan. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!