zaterdag 16 maart 2013

Klus 105 Reparateur zoeken

Ik heb in mijn hoofd al ik weer niet hoeveel dingen op mijn naaimachientje gemaakt, maar in het echt....
Helaas nog niet zoveel. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat het niet lukt. Grrrr.
Ik was al diverse keren bezig geweest om het speenkoord te maken, maar het lukte niet. Maar ja als je niet veel verstand hebt van naaimachientjes, dan denk je (ik te minste wel) dat je het zelf niet goed doet. Uiteindelijk (toe de tijd begon te dingen, want die klein zou zo komen) ben ik naar mijn moeder gegaan met mijn naaimachientje. Mijn rots in de branding, want als zij het niet weet dan weet niemand het meer. Na een goed half uur prutsen kwam ze er achter dan het iets niet goed zat bij de spoel en de spanning niet goed was. Dit had ze (in haar 15 jaar lesgeven) nog nooit meegemaakt, maar ja eens moet de eerste keer zijn en natuurlijk dan weer bij mij. Gelukkig het lag eens een keertje niet aan mij. Nee, mijn machientje was namelijk een eigen leven aan het lijden als ik aan het naaien ging. Natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar ja. Mijn machientje moet gewoon even naar de reparateur zei mijn moeder.

Mijn moeder wist wel een adresje. Helaas die deden het niet meer en zij wisten ook geen ander, want waar ze altijd naar doorverwezen is er ook mee opgehouden. Dus zoeken op het internet naar iets in de buurt. Gelukkig vond ik snel iets en ook maar één dorpje verder. Voordat ik weer met mijn naaimachientje in de winkel zou staan en ze toch niet repareren, toch maar eerst even bellen. Ja gelukkig ze repareren nog steeds. Ze haalde zelf mijn machientje op. Wat een service en snel met 10 minuten stond meneer voor mijn deur. Hij zou me weer bellen als hij klaar was. Dus even afwachten, maar hopelijk heb ik hem snel weer terug.

Ik heb namelijk al een leuk ideetje voor mijn surprise give away (eerst kijken of het gaat lukken natuurlijk) waar ik hier al over vertelde, maar eerst mijn machientje terug ;-)


2 opmerkingen:

  1. Fijn dat nu duidelijk is wat er mis is met je machine. Hoop dat je hem snel terug hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herken ik! Ik ben momenteel met allerlei naaiklussen bezig. En de draad brak steeds! Narigheid! Eindelijk maar eens gekeken, bleek dat ik de naald verkeerdom had geplaatst, de platte kant moet achter. Dat heb ik nu op t doosje met naalden geschreven! Verder heb ik de machine schoongemaakt en gesmeerd, de gebruiksaanwijzing rustig doorgelezen en gelukkig gaat het nu al 10 dagen beter! Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!