zondag 3 maart 2013

Klus 96 De vrieskist

Ja hier ben ik weer druk druk druk, dat ik niet eens tijd heb om te bloggen.
Natuurlijk heb ik de afgelopen dagen genoeg dingen gedaan alleen geen tijd gehad om te bloggen. Ook ben ik helemaal vergeten foto te maken misschien toch nog een beetje in de vakantie flow ;-) Na inmiddels is hij wel weer weg hoor. De koffer is al weer uitgepakt de wasjes weer gedraaid,boodschappen weer in huis, want manlief had de hele koelkast leeg gemaakt, en gister ben ik druk bezig geweest met iets wat ik helaas nog niet met jullie kan delen, omdat waarschijnlijk die persoon waarvoor het is ook mee lees. Maar ik zal het jullie eind van de maart allemaal laten zien.

Vandaag ben ik weer druk geweest met de nieuwe vlees levering voor de honden. Het is niet alleen even bestellen voor mezelf. Nee. Ik bestel voor +/- 20 verschillende hondenbaasjes het vlees. Zij geven het allemaal aan mij door, betalen hun bestelling aan mijn en ik regel alles met de slager, omdat hij graag één contact persoon heeft en geen 20. Begrijpelijk natuurlijk alleen kost het mij wel aardig wat tijd. Gelukkig hoef ik dit niet iedere week te doen en zijn er ook andere die het doen dat ik dan weer even lekker met hun mee kan liften, maar dit keer was ik weer aan de beurt. Vanochtend heb ik dan ook weer een tijd achter mijn lappie gezetten om alles op een rijtje te zetten en gelukkig is alles weer geregeld. De bestelling ligt bij de slager hopelijk heeft hij geen vragen of vervelende mededelingen, want dan heb ik er nog meer werk aan. Positief denken, deze leveringen gaat helemaal goed ;-)

Door deze levering zat ik me wel te bedenken dat mijn vrieskist even van te voren schoongemaakt moest worden. Nu is de kist bijna leeg en makkelijk schoon te maken dus. Ik had het op de planning staan voor maandag, maar na een heerlijke wandeling met mijn mannen, dacht ik in ene nu is het buiten nog koud. Morgen wordt het weer warmer, dus laat ik het nu maar doen.

Hup aan de slag. Alles eruit en naar buiten er mee.
Oeps helemaal vergeten een foto te maken, maar goed jullie kunnen er waarschijnlijk wel een voorstelling bij maken hé. Zo zag hij er uit na het leeg halen. Toch wel aardig was ijs op de rand en wanden.
 Moet je zien.
Meteen even de waterkoker aan, zodat ik een paar bakken met heet water erin kan zetten. Na 10 minuten even kijken. Helaas helemaal geen verandering en het water was al weer koud. Niet de beste manier dus. Bij mijn vrieskast werkt dat altijd wel, maar ja ik had ook nog nooit eerder een vrieskist schoongemaakt. Het is wel een oudje, maar hij is nog niet zo lang bij ons. Hoe dan??? Met een houten spatel maar eens aan de gang. Dat gaat redelijk goed. Na een kwartiertje ziet het er al zo uit.
 Maar hoe haal ik nou al dat ijs wat onder in die kist ligt eruit? Na even nadenken wist ik het. Met het blik van de stoffer en blik. Dat ging heel makkelijke zelf. Hup al dat ijs maar in de gootsteen.
 Zo de kist is weer ijsvrij nu alleen nog even schoonmaken en dan .... ziet hij er zo weer uit.
Oké geen mooie vrieskist meer, maar hij werkt nog steeds en daar ben ik wat blij mee. Alle vleesjes er weer in en....
Klaar!

Nu nog even verder lezen, want pff wat hebben jullie veel geblogd in de tijd dat ik weggegeweest ben, maar langzaam loopt ik weer in ;-)

Schoonmaak tijd: 80 minuten (1 uur en 20 minuten)

1 opmerking:

  1. Dat ziet er weer goed uit! We zijn bijna zover dat ik de vriezer kan doen... Alleen waar laat ik die 20 makrelen...

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!