zondag 7 oktober 2012

Klus 36 de afwas / kleefplekken / de was / gereedschapskoffer


Grrrr. Het bloggen gaat me af en toe toch niet helemaal goed af. Ik had me hele blog al geschreven en ik hoefde alleen nog maar de foto's toe te voegen toen ik per ongeluk iets deed, weg alles wat ik geschreven had, dus weer opnieuw beginnen. Je kun je, denk ik, wel voorstellen dat ik er even klaar mee ben, maar goed wil toch graag deze blog plaatsen, dus daar ga ik nog een keer. pfffffff

Vandaag ga ik beneden even alles weer netjes opruimen. Ik begin met de afwas. Deze afwas is van 2 dagen. Ja Oeps. Voorheen kon ik dit rustig laten staan. Toen had ik de afspraak met manlief dat diegene die kookt niet hoeft af te wassen (aangezien ik altijd kook, moet hij altijd afwassen). Ik vertikte dan ook echt om af te wassen hoor. Als manlief dan eens de afwas liet staat deed ik het ook echt niet hoor. Als ik de volgende dag pannen nodig had om te koken dan waste ik altijd alleen die pan af die ik nodig had. Ja hoe maak je anders duidelijk dat het echt zijn taak is ;-)

Momenteel zijn de afspraken iets anders. Manlief is heel erg druk op zijn werk. Als hij dan thuis is heeft hij ook echt de rust nodig om even te kunnen ontspannen en zo. Dat vind ik ook niet erg hoor. Ik doe nu eigenlijk alles in huis, maar dat is een keuze die we samen hebben genomen. In de toekomst (als het op het werk weer in rustigere vaarwater zit) zal manlief dit echt wel weer gaan doen hoor.
Before                                                         Between
Na 20 minuten is het afwassen gedaan. Nog even afdrogen, opruimen en het aanrecht en de kookplaat schoonmaken en dan ziet het er zo weer uit.

Afwastijd: 50 minuten

Kleefplekken
Ik heb een paar kleefplekken, die helaas steeds weer terug kom. Dus weer tijd om even op te ruimen.
De meeste spullen moeten gewoon naar een ander plekje, maar het is zo makkelijk om het hier even neer te leggen. Helaas blijft het vaak dan niet bij even en ligt het zeker een aantal dagen tot soms wel weken. Nu probeer ik zeker dit plekje toch opgeruimd te houden. Dus aan de slag. De dierenplaatsjes van de AH, wat moet ik daar nou eigenlijk mee ik hem ze mee genomen, maar ik doe er helemaal niets mee. Maar eens onder de vrienden vragen of iemand ze wilt hebben en anders gewoon in de papierbak. Of er moet iemand zijn die dit leest die het graag wilt hebben. Dan moet je er wel snel bij zijn, want als ik voor volgende week zaterdag geen nieuwe eigen heb voor deze kaartjes gaan ze echt de papierbak in.
Dit blikje had ik netjes afgewassen en natuurlijk op het aanrechtblad gezet. De rand moet er eerst nog even afgehaald worden. Dit is zo'n blik die je zo makkelijk open kunt trekken aan een lipje. Het nadeel daarvan is dat de randjes dan altijd zo scherp zijn. Met mijn blikopener (ooit eens gekocht op een kerstmarkt in Valkenburg, omdat die man toen zei je kunt je nooit meer aan een blik snijden) heb ik geen pijnlijke randjes meer dus een fijn blik om stiften, lijnpennen, pennen, potloden en zo in te stoppen. Ik miste er nog een voor op mijn hobbykamer. Die heb ik nu dus als nog. Dat kleine ringetje in de prullenbak en het blikje naar boven.

Op naar de volgende kleefplek. De kast bij de achterdeur. Zo'n kast is altijd handig om meteen je handen vrij te kunnen maken als je thuis komt, zodat ik mijn manneke (de hond) even kan begroeten. Alleen blijft het vaak ook hier gewoon liggen. Dus aan de slag er mee. De meeste spullen horen hier ook echt niet.

 
Dit ziet er al weer een stuk beter uit niet. De plastic tas en het gele emmertje moeten me als ik boodschappen ga doen. Ik moet iets terug brengen naar de winkel en het emmertje moet naar de apotheek. Mijn tas staat hier eigenlijk altijd, daar heb ik ook geen problemen mee. Mijn zonnebril moet nog een goede plek krijgen, maar tot nu toe blijft hij maar gewoon even hier liggen. Het boekje aan de rechterkant moet naar een vriend, die gaat van de week weg (als ik het niet vergeet)
 Zo weer een kleefplek netjes opgeruimd. Op naar kleefplek 3.

De salontafel of beter gezegd het dienblad op de poef. Hier leg ik eigenlijk iedere dag wel weer iets op. Vorige week was hij nog mooi opgeruimd, maar in een paar dagen tijd ziet het er toch al weer anders uit. Niet zoals ik zou willen. De salontafel moet gezellig zijn. Er moet iets gezelligs op staan. Dus alles opruimen en iets gezelligs erop.
Kijk dit ziet er een stuk beter uit. Gezellig het stukje wat ik vorige week gemaakt heb (wat op de eettafel geparkeerd was) kan nu eindelijk op de salontafel. Zo Dit blijft zo een tijdje, want de herfst is net begonnen.
Oeps. Op het moment dat ik de foto maak zie ik mijn laarzen achter de salontafel staan. Deze meteen maar even opruimen. Ik zie dat ik ze eerst even moet schoonmaken. Als ze droog zijn kan ik ze even inspuiten, zou dat ik ze weer aan kan ook met slecht weer.
 Zo alle kleefplekken beneden weer aangepakt op naar het volgende klusje.

De was

Ik had van ochtend al meteen een wasje aangezet. Ik was vaak alles in een dag. Een dagje wassen vind ik vaak minder erg dan iedere dag een was moeten doen. Als de was draait kan ik even andere dingen doen en als hij weer klaar is hup de was in de droger en weer een nieuwe was in de wasmachine. Nu had ik ook nog een paar kleedjes die ik even moest voorweken. Dus kleedje in de emmer. Half uurtje wachten en volgend kleedje erin. Zodat straks alles in de wasmachine kan als deze klaar is.

Wastijd: de wasmachine doet het meest en paar minuten dat ik er mee bezig ben valt best wel mee.

De gereedschapkoffer
Nu de was in de week ligt de wasmachine draait moet ik toch weer even wachten. Ik kan best wel even de gereedschapskoffer uitzoeken en schoonmaken.
 Eerst alles er maar eens uithalen en eens sorteren, zodat ik kan zien wat we allemaal hebben.
 Er zit ook zoveel in of valt het eigenlijk wel mee?
Na het schoonmaken van de koffer, het afnemen van alle gereedschapjes kom ik er achter dat er eigenlijk helemaal niet zoveel gereedschap in zit. We stikken in de schroevendraaiers dat wel, maar voor de rest hebben we niet echt veel. Nou moet ik ook zeggen manlief is geen echte klusser. Nee de meeste kleine klusjes doe ik meestal zelf, zoals jullie al zeggen in het buiten berghok. Een gaatje boren, spijkertje in de muur slaan doe ik gewoon. Ik denk altijd maar zo iedereen heeft het ooit eens geleerd.

Voor de grote klussen heb ik altijd een lieve vader die me altijd wel wilt helpen (lees hij doet het werk en ik of manlief geeft het gereedschap aan of hou iets voor hem vast). Met dat ik dit zit te schrijven zit ik me te bedenken hoe moet dat straks als mijn vader er niet meer is? Volgens mij moet ik maar ga eens gaan leren om ook de grote klussen zelf te doen, anders moeten we voor iedere grote klus straks iemand gaan inschakelen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, maar goed nu even hier mee bezig blijven.

De koffer kan weer ingepakt worden. Alles even een beetje geordend, zodat ik het ook weer terug kan vinden. Manlief gooit het vaak zo in de koffer, maar dat gaat nu dus niet meer gebeuren. Nee dat is niet de bedoeling. Eens kijken hoe lang we de koffer opgeruimd kunnen houden. Dit is het eindresultaat.
 Ik kan alles weer terug vinden.
Zo nu vinden ik het even genoeg voor vandaag. Natuurlijk moet ik de was nog even doen, maar dat is ook nog alles wat ik ga doen vandaag. Nu even lekker met de beentjes omhoog. De blogjes van andere lezen. Morgen is er weer een dag. 

Opruimtijd gereedschapkoffer: 45 minuten

4 opmerkingen:

 1. Wat balen dat je hele blog in 1 keer weg was. Echt frustrerend. En dan heb je er toch nog weer zo'n mooi verhaal van gemaakt. Ik zou het wel wat afgeraffeld hebben.
  Maar je hebt weer flink wat gedaan dit weekend! Vind je ook niet dat het bijhouden eigenlijk weer zo gebeurd is. Even een paar minuutjes opruimen en de beruchte kleefplekken zijn weer netjes.
  Na 2 dagen 'niks' doen, nouja, wat opruimen betreft..., moet ik er weer even inkomen. Zo eerst maar even de kleefplekken(ja, ik heb ze ook) weer aanpakken en dan straks mijn opbrengst van de collecte tellen. Het is elk jaar weer spannend wat ik opgehaald heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Karen die kleefplekken bah, maar wat je zegt is wel waar als je even aan het opruimen gaat is het eigenlijk zo gebeurt, maar ja het doen hé ;-)

   Niks doen?? Niet alle opruimen is wat doen hé daarom heet mijn blog ook klus in huis. Alles wat je aan klusjes hebt kun je doen. Te minste zo doe ik het wel ;-)Zo fijn dat je zelf die regels kunt bepalen hé :-D

   Verwijderen
 2. he moppie, had je gekeken of je stukkie nog bij de concepten stond? want daar worden je teksten bewaard, is heeeeeeel handig! heb ik nl ook al een paar nodig gehad. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee helaas was hij nergens meer boehoe maar Ja dus maar gewoon weer op nieuw beginnen dus zat niets anders op

  Maar gelukkig ben ik niet de enige dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!