woensdag 12 september 2012

Kleefplekken

Kleefplekken. Plakker de plak plak.

Volgens mij heeft iedereen deze wel. Van de plekken waar steeds weer spullen komen te liggen terwijl je ze daar eigenlijk niet wilt hebben liggen.

Nou die plekken heb ik hier ook. Ik ben nog niet zolang bezig met klusjes doen, maar ik irriteer me momenteel al bijna aan alles. Ook best frustreren moet ik je zeggen. Er zijn nu zoveel plekken die ik wel wil aanpakken, omdat het me irriteert. Ik kom gewoon handen te kort zeg maar. Ik kan gewoon niet alles tegelijk aan pakken. Nee daarom blijft er nu ook zo regelmatig iets kleven. Maar ja die kleefplekken zijn er volgens mij niet voor niets toch?

Waarvoor heb je zo'n kleefplek?

Om je spullen even snel neer te leggen. Om je spullen neer te leggen, zodat je het niet vergeet. Omdat die plekken zo makkelijk in het bereik liggen. Omdat het dan zo lekker in zicht ligt of juist misschien wel lekker uit zicht ligt. 

Ja natuurlijk allemaal heel handig, maar ja daardoor wordt het wel zo'n rommeltje in je huis. Meestal erger je er niet aan, want daarom laat je het dan ook gewoon lekker liggen en dan soms irriteert het je zo, dat je het maar eens opruimt. Moet je jezelf dan meer en vaker irriteren aan je spullen in huis, zodat je een net huis hebt? Daar heb ik dan even nu geen antwoord op. Ik vind het juist helemaal niet leuk om mezelf, in mijn eigen huis, steeds te moeten irriteren aan dingen in huis.

Hoe hou ik het dan opgeruimd?

Volgens mij door alles meteen op de juiste plek te leggen. Het klinkt heel logisch, maar makkelijk is een ander verhaal. Te minste voor mij wel. Ik heb mezelf de afgelopen weken er al een aantal keer op betrapt, daarom ligt er ook zoveel rommel op die heerlijke kleefplekken ;-)

Dus ik ga eens kijken of ik het voor elkaar kan krijgen dat deze kleefplekken niet zo kleven, door alles meteen op te ruimen. Wat volgens mij al een hele prestatie op zich gaat zijn. Maar goed het proberen waard toch of hoe doe jij dan? Zodat het jij huis toch netjes blijft!

1 opmerking:

  1. In het engels noemen ze zoiets:
    a clutter hotspot!
    Klinkt ook goed he!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!