vrijdag 14 september 2012

Klus 14 de keukenkastjes

Poeh hé helemaal kapot. Ja denk je even (met ze tweeën) die keukenkastjes te doen. Nou dat valt dan toch weer even tegen. Ik moet zeggen dankzij Natasja was ik niet zo ver gekomen hoor. Zij pakte alles uit en maakte alles schoon en ik zocht alles uit en pakte het weer in. Alles kastjes zijn gedaan. Kunnen jullie het zien?

Before                                                            After   

 


Hier even een switch gemaakt met de lade's. De hondenla wordt regelmatig gebruikt, maar en valt ook nog wel eens af en toe wat kruimels naar beneden dan kun je deze maar beter als onderste la hebben dacht ik.Dit was wel de ergste la wat mij betreft. Ik heb hem dan ook als laatste gedaan, anders had ik waarschijnlijk het bijltje er al veel eerder bij neergegooid. Omdat het nu de laatste was wilde ik het gewoon graag af hebben, maar poeh wat was dit een drama-la. Ik kreeg de tip van Natasja om eens te kijken bij I kea daar schijnen ze hele mooie la-verdelers te hebben. Dus daar moet ik binnenkort maar eens langs gaan om te kijken of het wat voor mij is. 
 Mooi alle bakspullen bij elkaar niet meer in twee kasten.

 Zo! Dat ziet er natuurlijk stukken beter uit en wat is er allemaal uit gekomen?
 


Ja dit allemaal. Dit gaat niet meer terug die kastjes in, want wat moet je met bijvoorbeeld zoooooveel boterhamzakjesbinder?
Of wat moet je met zoveel koffieschepjes (ik lukt niet eens koffie) en dan nog te weten dat er nog 2 reserve liggen in de la voor manlief.
Wat moet je met 2 bierafschuimers, 2 knoflookpersen, (van beide kan er dus één weg) 6 lepeltjes (die je nooit gebruikt), 3 saladebestekken (2 is meer dan voldoende), 2 verroeste dunschillers (die ik toch nooit gebruik, wat ik wist niet eens dat ik ze had)
Of wat dacht je van pannenhandgrepen voor magnetronschalen, terwijl je de schalen niet meer hebt? Haha wat een giller. Die hoef ik dus echt niet te bewaren.
 3 raspen waarvan er 2 niet eens lekker werken of 3 zeefjes, daar gebruik je er ook maar één van.
Of tig houtenspatels en lepels terwijl ik toch liever de andere spatels pak. Nee opruimen was hier helemaal niet overbodig hoor. Haha.
Wat dacht je van deze. Bijna te zonder voor woorden, die kan ik toch niet weg doen. Het is ook nog een mooi systeem ook. Een vergiet die je boven de gootsteen kunt laten hangen (die zwarte handvatten kun je uittrekken en op het aanrecht leggen) Zo'n mooi ding kan ik toch niet weg doen? Nee hij is gewoon zo goed als nieuw. Hoe komt dat nou weer?? Nou wat dacht je van nooit gebruiken, dus lekker weg. Ooo wat is de DOEMAARWEG doos van mijn vandaag blij, er komt zoveel bij. haha.
Hier moet ik het met manlief nog eens over hebben, want meneer vond dit een onding. Ja begrijpelijk als de helft weg is. Kan de buitenkant van de sla-centrifuge nergens meer vinden?? Dacht manlief misschien zo kom ik er vanaf? Geen idee, maar ach laat ik eerlijk zijn ik gebruikte hem de laatste tijd ook niet meer anders was het me al veel eerder opgevallen. Dus deze kan ook gewoon weg. Daar heeft niemand meer wat aan.
 Dit gaat allemaal bij het plastic. WEG ER MEE!!
Dit gewoon in de afvalbak allemaal overdatum.
Ja ik wist niet dat ik zou weinig nootmuskaat en vleeskruiden gebruikte, want als ik weer eens een kruiden gebruik die ik bijna nooit gebruik kijk ik altijd wel even of het niet overdatum is nou deze twee heb ik echt al heeeeeeel lang niet meer gebruikt. De vleeskruiden was al in 2009 overdatum en de  nootmuskaat al sinds 2006!!!.  Ja 2006 je leest het goed. Niet dat ik al die tijd geen nootmuskaat gebruikt heb nee ik hem ook nog zo'n mooi molen met nootmuskaat vind ik veel fijner op te gebruiken dat is dus wel duidelijk haha.
Ook hier moet ik het nog even met manlief over hebben, want wat moeten we met al die koffiebonen, en koffiepads? We hebben alleen nog maar zo'n heerlijke ouderwetse koffiezetter. Dat schijnt toch de lekkerste/makkelijkste koffie te zijn.
Ja want hier zijn al heel wat apparaten voorbij gekomen hoor. Een senseo. Lekker makkelijk voor een snelle bak zei hij dan. Dus ik had 2 apparaten op mijn aanrecht staan, terwijl ik niet eens koffie drink. Vervolgens moest er een echte goede koffiezetter komen met bonen. OK, maar dan al die andere apparaten weg (mevrouw jeweetmaarnooitwaarjehetnodighebt was zo slim om de ouderwetse koffiezetter te bewaren, want ja je weet maar nooit). Dat apparaat was een kriem, omdat je het om de zoveel bakken moest reinigen en altijd op het moment dat je er geen zin in had of geen tijd voor had. Toen ging hij rare keuren vertonen en ja het ouderwetse koffiezettertje werd gewoon weer te voorschijn getoverd en is niet meer van het aanrecht gegaan.
 
Maar goed dat terzijde volgens mij kunnen die koffiebonen en koffiepads ook allemaal gewoon weg.
 
Wat is dit toch heerlijk het ruimt zo lekker op. Ik heb door al dat opruimen gewoon een volledige la leeg en ook nog een boel kastruimte erbij gekregen. HEERLIJK!!
 
Ik heb mijn koppie thee wel verdient. Meteen maar eens bedenken waar ik morgen mee verder ga. Tot morgen.

Opruimtijd: 195 minuten (3 uur en 15 minuten)

4 opmerkingen:

 1. Het ziet er top uit. Begrijp ik het goed dat je al deze kastjes in een dag hebt gedaan? Dan kan ik me voorstellen dat je moe bent. Probeer het klussen overzichtelijk te houden, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Anita. Ja ik heb alles in een dag gedaan, maar heb wel heeeel goed hulp gehad hoor. Alleen had ik dit niet gered. Totaal zijn we met ze tweetjes ruim 3 uur bezig geweest. Als ik dit alleen had moeten doen was het echt niet allemaal tegelijk gedaan, maar ik ben nu wel heel blij met het resultaat kan ik je zeggen ;-)

   Verwijderen
 2. wauw......... goed bezig moppie!! fijn weekend, meis. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mir, ben nu (oeps ja zit in nu even dus niet) bezig met mijn administratie BAH wat een rotklus. Maar ik ga stug door. Heb mezelf een doel gesteld die te doen moet zijn (dacht ik). Je lees het straks wel weer hier :D

   Verwijderen

Ik vind het leuk om je reactie te lezen ook al geeft ik niet altijd een reactie terug. (Alle vragen de gesteld worden beantwoord ik sowieso). Bedankt voor je bericht!